Esteettömyys Kyyhkylässä

Kyyhkylällä on pitkä historia kuntoutussairaalana ja -keskuksena. Se on muokannut alueesta pitkälti esteettömän. Hotelli Kartanossa, Hotelli Rusthollissa ja Hotelli Ratsumiehessä on huoneita liikuntarajoitteisille. Hyvinvointikeskuksen Ravintola Armas on esteetön.

hotelli rustholli

Liikuntarajoitteinen voi pysäköidä auton Hotelli Rusthollin pääoven välittömään läheisyyteen. Sisäänkäynti on esteetön. Ovessa ei ole liiketunnistinta eikä oven avausmekanismia.

Hotelli Rusthollin vastaanotto on katutasossa. Hotellihuoneita on ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa, jonne pääsee esteettömästi hissillä. Hissiin mahtuu pyörätuoli ja avustaja.

Hotelli Rustholli on rakennettu vuonna 2013 esteettömyyteen ohjaavien rakennusmääräysten mukaisesti. Täysin inva-mitoitettuja huoneita (3hh) on kaksi 1. ja 2. kerroksessa. Kahden hengen huoneita (2hh) on noin 20, joissa omatoimisen pyörätuolikäyttäjän on mahdollista toimia.

Allergiavapaita huoneita löytyy Hotelli Rusthollin toisesta kerroksesta.

Hotelli Rusthollin sisäänkäynti:

Hotelli Rusthollin sisäänkäynti

hotelli kartano

Hotelli Kartanoon pääsee estettömästi Ravintola Kartanon keittiön kautta. Hotelli Kartanon huoneet sijaitsevat 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä.

Hotelli Kartanon majoitusta emme suosittele liikkumisen apuvälineitä käyttävälle.

Hotelli Kartanon sisäänkäynti:

Hotelli Kartanon sisäänkäynti

hyvinvointikeskus

Hyvinvointikeskuksen ja Hotelli Ratsumiehen sisäänkäynnit ovat esteettömiä. Molemmat ulko-ovet toimivat liiketunnistimella ja ovat tarpeeksi leveitä pyörätuoliliikkujalle.

Hyvinvointikeskuksen pysäköintipaikalla on inva-autopaikka.

Hyvinvointikeskuksen huoneet Hotelli Ratsumiehessä ovat tilavia ja esteettömiä liikkumiseen pyörätuolilla ja muilla apuvälineillä. Tarvittaessa majoittuja voi valita vuoteeksi sähkösäätöisen vuoteen. Huoneeseen voidaan toimittaa tarvittava apuvälineistö esimerkiksi WC:hen tai vuoteeseen siirtymisiä varten. Hyvinvointikeskuksesta on pyydettäessä mahdollista saada pyörätuoli tai rollaattori lainakäyttöön. Apuvälinevaraukset on tehtävät majoitusta varattaessa.

Hyvinvointikeskuksen ja Hotelli Ratsumiehen sisäänkäynnit:

ruokailu

Hotelli Rusthollin ja Hotelli Ratsumiehen asiakkaat ruokailevat pääsääntöisesti Ravintola Armaksessa, joka sijaitsee hyvinvointikeskuksen tiloissa. Ravintola Armas on tilava ja esteetön. Ruuat valitaan linjastolta. Tarvittaessa henkilökunta avustaa linjastolla toimimisessa ja tarjottimen kantamisessa.

liikuntatilat

Hyvinvointikeskuksen liikuntatilat ovat tilavat ja esteettömät. Liikuntasali, kuntosali ja allasosasto sijaitsevat kaikki samassa katutasossa.

Allasosastolla on allasnosturi. Saunaan mahtuu myös suihkutuoli, joka on lainattavissa. Pesu- ja pukuhuonetiloissa on hyvä valaistus. Allas- ja pukutiloissa on hälytysjärjestelmä.

Allaosastolla on terapia-allas, joka on syvimmillään 130 cm. Altaaseen pääsee portaita pitkin. Terapia-altaassa on mm. pore- ja vastavirtatoimintoja. Lisäksi allastiloissa on kylmäallas ja lämmin allas sekä poreallas. Allastiloissa on myös esteetön höyrysauna puku- ja pesutiloineen.

kokoustilat

Hyvinvointikeskuksen ravintolakabinetti ja fysioterapiaosaston ryhmätila ovat esteettömiä kokoustiloja. Hotellin Rusthollin alakerran kokoustilat Anna ja Sofia ovat esteettömiä.

rantasauna

Rantasauna sijaitsee Saimaaseen kuuluvan Kyyhkylän selän alkumutkissa. Hyvinvointikeskukselta on noin 260 metrin ja Hotelli Rusthollilta noin 160 metrin kävelymatka rantaan. Liikuntaesteiset pääsevät rantaan myös autolla.

Rantasaunan takana on pyörätuoliluiska esteettömään sisäänpääsyyn. Rantasaunalla on tupa, jossa on keittiötila ja oleskeluryhmä. Pesutilat ovat esteettömät, sauna on yhteinen miehille ja naisille. Uimaan pääsee esteettömästi rannasta tai laiturilta.

bistro rantakyyhky

Bistro Rantakyyhky (avoinna kesäkaudella) on rantakahvila aivan Rantasaunan läheisyydessä. Bistro Rantakyyhkyyn on mahdollista kulkea autolla. Rantakyyhky ja etenkin sen terassit ovat esteettömät.

induktiosilmukka

Induktiosilmukka löytyy Hyvinvointikeskuksen A-aulasta, liikuntasalista ja fysioterapiaosaston ryhmätilasta.

ensiapuvälineet

Kyyhkylän alueella on neljä sydäniskuria (defibrillaattoria). Sydäniskurit sijaitsevat Hotelli Rusthollin vastaanotossa, Hyvinvointikeskuksen A-aulassa fysioterapiaosastolla, Kyyhkylän vastaanottokeskuksessa ja Rantasaunalla.

Ensiaputarvikkeita on majoitustiloissa, Hotelli Rusthollin vastaanotossa, Hyvinvointikeskuksen A-aulan fysioterapiaosastolla ja sairaanhoitajille. Lasten toimintatilassa Vipinässä on myös ensiapuvälineitä.

Ota yhteyttä henkilökuntaan, jos tarvitset ensiapua tai ensiapuvälineitä.

kyyhkylän ulkotilat

Hotelli Rustholli ja Hotelli Kartano sijaitsevat pienen mäen päällä. Hotelleilta on Hyvinvointikeskukselle matkaa noin 150 metriä. Matkalla alas Hyvinvointikeskukselle on pieni mäki. Mäen kohdalla on portaat tien reunassa helpottamassa mäkikävelyä.

Alueella on runsaasti maksuttomia pysäköintipaikkoja. Hyvinvointikeskuksen ja hotellien edessä on inva-autopaikkoja. Lisämaksusta on tarjolla lämmityspaikkoja autolle.

Kyyhkylän alueen tiet ovat päällystettyjä ja valaistuja. Luontopolku (n. 2,1 km) ei ole valaistu eikä päällystetty. Laavulenkki (n. 600 m) on valaistu, mutta päällystämätön.

Rantasaunan takaa lähtevän luontopolun varrella on kota. Laavulenkin varrella on laavu.

Tiedustele luontopolun ja laavulenkin kuntoa sekä laavun ja kodan käyttömahdollisuutta henkilökunnalta.