Tuki- ja liikuntaelinsairauksien etäkuntoutuskurssi

Kenelle kurssi on tarkoitettu:

Kurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaille työelämässä oleville, sinne palaaville, kuntoutustuella oleville tai opiskelijoille, joilla on diagnosoitu tuki- ja liikuntaelinsairaus ja oireilu on kestänyt yli 3 kuukautta.

Kurssin tavoite:

Kuntoutuksen kokonaistavoitteena on työ- ja toimintakyvyn turvaaminen tai parantuminen, terveiden elintapojen merkityksen ymmärtäminen, kivunhallintakeinojen oppiminen ja itsehoidon tukeminen. Kuntoutuksen alussa sovitaan yhdessä sinun yksilölliset kuntoutustavoitteesi.

Kurssin sisältö

Kuntoutuskurssi toteutetaan kokonaisuudessaan etäkuntoutuksena.

Kurssiohjelmaan kuuluu ryhmä- ja yksilötapaamisia, jotka toteutetaan etäkuvapuheluina ja verkkokuntoutuksena. Tavoitteisiin pyritään käytännön harjoittelun, vuorovaikutusta edistävien keskustelujen ja ryhmän tuen avulla. Kurssiin sisältyy 8 etäkuntoutuspäivää, joista olet oikeutettu hakemaan kuntoutuspäivärahakorvauksen.

Tules- etäkuntoutuskurssin aihesisällöt:

Kivun hallinta, elämänlaatu, ravitsemus, mielen hyvinvointi, opiskelu- ja työelämä, tule-sairaudet, tules – oireiden itsehoito sekä stressinhallinta, uni.

Käytännön harjoittelu kurssilla mm.:

Myofasciapallot, yksilölliset liikeharjoitukset, ravitsemus, voimaharjoittelun perusteet, kestävyysharjoittelun perusteet / aerobinen harjoittelu, keppijumppa, kahvakuula, vibraation vaikutukset itsehoitokeinona sekä Pilates / jooga, rentoutusharjoitus.

Näin haet kurssille:

Jotta voit hakea Tules-etäkuntoutuskurssille, tee hakemus Kelaan. Täytä hakemus (lomake KU 132). Tarvitset hakemuksen liitteeksi fysioterapeutin suosituksen. Fysioterapeutti laatii suosituksensa Kelan lomakkeelle KU 141. Kurssille voi hakea ainoastaan fysioterapeutin suosituslomakkeella. Lääkärin lähete ei käy tähän kuntoutusmuotoon hakemiseen. Kun olet täyttänyt hakemuslomakkeen ja saanut liitteeksi fysioterapeutin suosituksen, toimita ne Kelaan. Kela tekee päätöksen kurssista ja saat vahvistuksen päätöksestä kotiin postitse.

Lisätietoja antaa:

Osastonsihteeri puh. 044-7720 353, kuntoutus@kyyhkyla.fi, Kyyhkyläntie 9, Mikkeli

Ota yhteyttä

Autamme mielellämme. 

Puh. 044 772 0353
kuntoutus@kyyhkyla.fi