Tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutuskurssi

Kyyhkylässä järjestetään Kelan kuntoutusta tuki- ja liikuntaelin ongelmaisille. Kuntoutuskurssi tarjoaa sinulle mahdollisuuden päästä ammattimaiseen ohjaukseen. Meillä Kyyhkylässä on vuosien kokemus tules- kuntoutuksesta. Kyyhkylässä on kuntoutumiseen mahtava ympäristö ja kaikki mitä tules – kuntoutukseen tarvitaan. Kyyhkylä on sinun valintasi, jos arvostat laatua ja osaamista. Henkilökuntamme välittää sinusta aidosti. Kurssilla saat myös samassa tilanteessa olevilta vertaistukea.

TULES-kuntoutus sopii sinulle, jos sinulla on diagnosoitu

  • selän tuki- ja liikuntaelinsairaus
  • niskan, hartian tai yläraajan tuki- ja liikuntaelinsairaus
  • alaraajan tuki- ja liikuntaelinsairaus

TULES-kursseja on työikäisille sekä myös eläkkeellä oleville alle 68 vuotiaille ja yli 68-vuotiaille henkilöille.

Tules-kuntoutusta järjestetään myös avokuntoutuksena, jolloin voit käydä kuntoutuksessa kotoa käsin.

Edellytyksenä kuntoutukselle on, että oireilu on kestänyt yli 3 kk.

Kuntoutusta varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B -Lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Kyyhkylään pääset tules -kuntoutukseen, jos asut  Kelan itäisen vakuutuspiirin alueella.

Kurssin tavoitteet

Tules – kuntoutuksessa pyritään löytämään jokaiselle yksilöllisesti keinoja selviytyä arjesta. Lisäksi etenkin työikäisillä tavoitteena on työkyvyn ja – toimintakyvyn turvaaminen tai työelämään palaaminen. Lisäksi tavoitteena on myös terveiden elintapojen merkityksen ymmärtäminen, kivunhallintakeinojen oppiminen ja itsehoidon tukeminen. Kuntoutuksen alussa sovitaan myös yhdessä kuntoutujan yksilölliset tavoitteet.

Sisältö

TULES-kurssin kesto on 13 vuorokautta ja se toteutetaan 3 jaksossa (5+5+3 vrk). Kuntoutuksessa voit majoittua Kyyhkylässä tai voit käydä kuntoutuksessa myös kotoa käsin, jos asut Kyyhkylän läheisyydessä.

Ryhmän ja jokaisen yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa.

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. erikoislääkäri, fysioterapeutti, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, ravitsemusterapeutti, liikunnanohjaaja, sosionomi ja psykologi.

Kuntoutukseen hakeminen

  • Kurssille haetaan täyttämällä Kelan KU132 kuntoutushakemuslomakkeella ja liittämällä hakemukseen lääkärin B-lausunto tai vastaava lääketieteellinen selvitys
  • Hakemus toimitetaan Kelaan www.kela.fi
  • Kurssille voi hakeutua asuinpaikasta riippumatta, koko maasta

Lisätiedot

Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kyyhkylässä järjestettäviä kursseja kurssinumerolla.

Ota yhteyttä

Autamme mielellämme. 

Puh. 044 772 0353
kuntoutus@kyyhkyla.fi